Cijfer: 9

“Een flexibele en proactieve dienstverlening met een professioneel eindproduct en goede reacties!”

Rik Pennings, directeur Dutch Daffodils en P. Pennings Bloembollenbedrijf

Gebruikte methoden

Creatief concept
B2B Mediaplan
Video marketing

The Miracles of Daffodils, corporate video voor Dutch Daffodils

Rik Pennings – directeur Dutch Daffodils en P. Pennings Bloembollenbedrijf: “Door het filmen op diverse momenten gedurende een jaar is Raaf & Wolf in staat geweest om ons verhaal op bijzondere wijze in beeld te brengen. Een flexibele en proactieve dienstverlening met een professioneel eindproduct en goede reacties!.”

Een case over de succesvolle toepassing van video als marketingmiddel. Want: de video werd binnen enkele dagen al 100 keer gedeeld en noteerde bijna direct 10.000 views. De film het gesprek van de dag bij onze klanten, wereldwijd.

Het (Internationale) Terrein

Nederland het land van de bloemen die wereldwijd tafels en tuinen sieren. Al vroeg in de vaderlandse geschiedenis werd het een belangrijk exportproduct en dat is alleen maar toegenomen. Miljarden bloemen en bollen verlaten de velden om via bloemenveilingen en -exporteurs mensen een geluksmoment te bieden.

Een van de bedrijven die al twee generaties een speler is in dit kleurrijke veld is P. Pennings Bloembollenbedrijf internationaal opererend onder de naam Dutch Daffodils. De vader startte de nu twaalf hectare grote kwekerij waarin voornamelijk narcissen worden geteeld. Maar geen doorsnee narcissen. Integendeel, het gaat om vele soms exclusieve soorten. Nadat vader Piet het bedrijf aan zijn zoon Rik overdroeg is deze jonge ondernemer steeds verder gegaan in de professionalisering en de productie wordt nu voor een groot deel door computers aangestuurd. Waarbij natuurlijk de hand van de meester en niet te vergeten de scherpe ogen van zijn gezin ‘het paard vet maken’ zoals het spreekwoord luidt..

De prooi: wat willen onze klanten nou echt?

Het bedrijf levert wereldwijd haar bijzondere producten. Van de USA tot Rusland voor gebruik in parken en tuinen. De klantengroep zijn exporteurs die zorgen dat de bollen op alle continenten in supermarkten kunnen worden verkocht of kunnen worden gebruikt door hoveniers voor beplanting van de mooiste parken. De film richt zich op de professional maar ook de consument moet het bijzondere van deze bollen ervaren en de passie voor het product in de film proeven.

De jacht: een Hollands verhaal op originele wijze vertellen

Opdracht was om van dit succesvolle bedrijf een bedrijfsvideo te maken die de kwaliteiten van de onderneming in heldere beelden zou tonen. De eindproducten, het proces maar vooral ook de passie voor het product. Gedurende een jaar lang werd er op vier momenten gefilmd.

De Buit: groots bereik en “talk of the town”

Het resultaat is een film die zowel de professionele passie toont als de pracht van de bloemen en de hartveroverende inbreng van de dochtertjes. De film werd binnen enkele dagen al 100 keer gedeeld en noteerde al ruim 10.000 views. Daarnaast was de film het gesprek van de dag bij haar klanten en professionals die het belang van de bollenteelt voor Nederland erkennen.

Jouw bedrijf ook duidelijk op de kaart zetten?

Bezoekadres Polarisavenue 1 - 101 Hoofddorp - tel 023 549 20 38 - e-mail administratie@raafenwolf.nl - Postadres Bernadottelaan 249 2037 GR Haarlem
Copyright: Raaf en Wolf / Website door: Versgeplukt / Download onze Algemene Voorwaarden (pdf) - Download onze Bewerkingovereenkomst (pdf)